call to action knoppen Aanmelden en Inloggen training

Cannabis gebruiken

Hoeveel cannabis gebruik jij eigenlijk? Kun je nog nee zeggen tegen hasj en wiet? Vind je dat je te veel gebruikt? Of weet je dat eigenlijk niet? Je kunt een zelftest online doen om inzicht in eigen gebruik te krijgen.

Doe de zelftest

Tips om je gebruik te controleren

Zorg ervoor dat jouw cannabisgebruik geen gewoonte wordt. Lees de tips om het gebruik van cannabis onder controle te houden.

  • Gebruik niet elke dag en per keer niet te veel
  • Gebruik cannabis alleen als je je goed voelt, voor je plezier en niet om je problemen te vergeten
  • Gebruik geen hasj of wiet als je iets belangrijks gaat doen
  • Gebruik het alleen met anderen en niet als je alleen bent
  • Gebruik cannabis niet in combinatie met andere drugs

Het is vaak moeilijk om je gebruik van cannabis onder controle te krijgen en te houden. Wil je daar hulp bij? Meld je aan voor de e-training Cannabis en Ik. Je kunt gelijk beginnen als je wilt. De training is gratis, anoniem en zonder verwijzing te volgen.

Ik meld mij aan voor de e-training

Wat zijn de gevolgen van cannabis? Lees over de gevolgen voor lichaam en geest. En lees wat de risico's zijn als je langer cannabis gebruikt.

Gebruik cannabis aanpakken

Wil je wat aan je cannabisgebruik veranderen? Bedenk dan eerst wanneer, hoeveel, waarom en met wie je gebruikt.

Inzicht in cannabisgebruik

Ga voor jezelf na in welke situaties je zin hebt in cannabis. Hoe komt het dat je meer gebruikt dan je eigenlijk zou willen? Waarom had je zin in hasj of wiet? Door nare gevoelens of problemen? Hoe komt het dat je blijft blowen en er niet gewoon mee stopt? Kun je nog nee zeggen tegen cannabis?

Doe de zelftest

Online training

Als je daar inzicht in hebt, kun je iets veranderen aan je gebruik. Met de zelftest krijg je een eerste indruk van je gebruik. In de online training hou je dit bij in je online dagboek. Dan is het duidelijk waar jouw risico’s liggen. Met opdrachten in de training leer je hoe je jouw gebruik kunt veranderen.