call to action knoppen Aanmelden en Inloggen training

Veelgestelde vragen Over cannabis

Hier vind je de antwoorden op veelgestelde vragen over cannabisgebruik. Heb je een andere vraag? Stel dan hier je vraag.

Wil je weten of cannabis verslavend is? Ben je op zoek naar algemene informatie over cannabis? Lees ook over de gevolgen van wietgebruik of bekijk meer informatie over cannabis en relaties.

Hieronder vind je antwoord op een paar populaire vragen die ons vaak gesteld worden.

De volgende tips kunnen je helpen!

Hoeveel blow je eigenlijk?

Probeer inzicht te krijgen in hoeveel je blowt. Op welke momenten, met wie en wat is je stemming op dat moment? Door je cannabisgebruik bij te houden krijg je inzicht in jouw gebruik. Wat zijn lastige momenten? En zoek afleiding voor die momenten.

Wat zijn de voor- en nadelen van blowen?

Ga voor jezelf na wat de voor- en nadelen van het blowen voor jou zijn. Wegen de voordelen van het blowen op tegen de nadelen? Je kan voor jezelf nagaan of je wilt stoppen of minderen met blowen.

Wat is je doel?

Wat is je doel? Wil je minderen of stoppen? Als je wil minderen hoeveel wil je dan maximaal gebruiken?

En blijf positief denken!

Ga voor jezelf na in welke situaties je zin hebt in wiet. Gebruik je weleens meer dan je eigenlijk zou willen? En hoe komt dat? Waarom had je zin in wiet?

Kun je nog nee zeggen tegen cannabis? Doe een online test om inzicht in je gebruik te krijgen. Met de zelftest krijg je een eerste indruk van je gebruik.

Test je gebruik

Online training

Weet je waar jouw risico’s liggen? Als je inzicht hebt in je wietgebruik en de risico's kun je het gebruik veranderen. Misschien wil je minderen of helemaal stoppen met blowen? In de gratis online training krijg je opdrachten en informatie over je gebruik en je houd je gebruik bij in een dagboek. Met opdrachten in de training leer je hoe je jouw gebruik kunt veranderen.

Aanmelden voor training

Heb je een tijd cannabis gebruikt en wil je stoppen? Dan kun je afkickverschijnselen krijgen.

Voorbeelden van afkickverschijnselen door cannabis zijn:

  • snel geirriteerd
  • rusteloos
  • slecht slapen
  • lichamelijke klachten zoals zweten, trillen, kou en hoofdpijn
De klachten zijn meestal binnen 14 dagen  weer weg.

 

Hulp om te stoppen met blowen

Probeer inzicht te krijgen in jouw wietgebruik, zodat je weet wat lastige situaties zijn om af te kicken van wiet.

Gratis online training Cannabis en Ik

In de training cannabis en ik vul je een dagboek in online waarin je aangeeft hoeveel wiet je hebt gebruikt en hoe jij je op dat moment voelde.

Tijdens de training krijg je inzicht in jouw gebruik van wiet en stel je doelen, bijvoorbeeld om te minderen of om helemaal af te kicken van wiet.

De training is gratis en anoniem.

Meer informatie over de training cannabis en ik

 

Je kunt online een gratis training volgen en inzicht krijgen in je gebruik. Wil je liever een persoonlijk gesprek? Dan adviseren we jou om contact op te nemen met Youz verslavingszorg.

youz.nl