call to action knoppen Aanmelden en Inloggen training

Online training Cannabis en ik

Cannabis en ik (en ook Alcohol en ik) heeft veel mensen geholpen om controle te krijgen over hun gebruik. Toch stoppen we met deze training. We twijfelen er niet aan dat de online trainingen werken. Daar is ook wetenschappelijk bewijs voor. De reden dat we stoppen is omdat er in Nederland veel trainingen zijn die goed werken. We willen er aan meewerken om meer eenheid te krijgen in het aanbod. Daarom zal er op deze pagina binnenkort een training beschikbaar zijn die ook via andere websites aangeboden wordt.

Hoeveel wiet of hasj gebruik jij? Is dat eigenlijk veel? En wanneer gebruik je precies? Of wil je stoppen met blowen?

Online training Cannabis en Ik

Misschien wil je iets veranderen aan je cannabisgebruik. Deze gratis en anonieme online training ondersteunt je bij het veranderen of stoppen met je gebruik.

De online training is voor iedereen van 17 jaar en ouder die meer wil weten over het eigen cannabisgebruik. Bijvoorbeeld omdat je wilt minderen of stoppen. Misschien heb je al geprobeerd om te minderen of stoppen, maar wil je voorkomen dat je meer of weer gaat gebruiken.

Je kunt niet aan de e-training deel te nemen als je ernstige (cannabisgerelateerde) lichamelijke en/of psychsiche klachten hebt. Wij raden je aan in dat geval contact op te nemen met jouw huisarts.

De online training volg je zelfstandig. Je bepaalt zelf hoelang je er over doet. Er zijn 10 opdrachten. We raden je aan om er ongeveer 2 per week te doen. Reken erop dat je elke dag ongeveer 5 tot 15 minuten bezig bent met het maken van opdrachten en het bijhouden van je dagboek.

De module helpt je om:

  • de balans op te maken

  • keuzes te maken

  • te bepalen wat je wilt bereiken

  • verandering aan te brengen in gebruik

  • om te gaan met 'uitglijders'

Tijdens de online training vul je een dagboek in. Je vult in of je cannabis hebt gebruikt, de hoeveelheid en met wie je was. Verder schrijf je op wat je gevoelens en gedachten waren op die momenten. Hoeveel zin had je in hasj of wiet? Door het dagboek krijg je inzicht in jouw wietgebruik. Zo kom je meer te weten over je gewoonten en je leert situaties te herkennen waarin je gebruikt.

Aanvullend op het invullen van het dagboek ga je aan de slag met opdrachten. Tijdens het werken aan de opdrachten ga je voor jezelf na wat de voor- en nadelen zijn van je cannabisgebruik. Ook bepaal je wat je wilt bereiken met de online training. Dus: wat wil je veranderen aan je gebruik? Je leert situaties herkennen die voor jou een risico zijn om te gaan gebruiken en daarmee om te gaan. Daarbij krijg je handvatten om na de online training de veranderingen in je gebruik vol te houden.

Aanmelden

De online training is gratis en anoniem. Meld je aan en begin gelijk.